Ingyenes anyagok

Témaválasztás

A szakdolgozat írása a témaválasztással kezdődik. Sokan csak legyintenek erre és hasraütve kitalálnak egy frappánsnak tűnő témát. Aztán a vázlatírás során döbbennek rá, hogy fogalmuk sincs arról miről is tudnának írni, vagy nem találnak az adott szakdolgozati témához elegendő forrást, kutatási anyagot.
Gondolkodj előre!

Töltsd le a Hogyan válassz témát a szakdolgozatodhoz? című írásunkat.

Vázlatírás

A második buktató ahol a szakdolgozatot írók el szoktak "vérezni", az a vázlatírás. A többségnek fogalma sincs arról, miként is kell egy szakdolgozat vázlatnak kinéznie. Pedig egy részletesen kidolgozott vázlat, felér egy fél szakdolgozattal! Persze részletes vázlat alatt nem a sok intézmény által elegendőnek tartott fejezetcím kidolgozást értem.
Töltsd le a következő vázlatokat és próbáld a saját témádnál is követni az itt látott formátumot, felépítést!

1. A Budapesti Állatkert és a Bronx Zoo összehasonlító elemzése 5 P szerint (vázlat)

2. A toborzási technológiák és a keresések lefolyása egy személyzeti tanácsadó cégnél, kitéréssel a magyarországi piaci jellemzőkre (vázlat)

3. GPS eszközök online marketingje (vázlat)

4. A szoft képességek növekvő fontossága a kiválasztás során napjaink dinamikus gazdasági környezetében Pályázat útján történő létszámfelvétel szoft képességek alapján (vázlat)

5. A jutalmazás és a büntetés, illetve ezek szerepe a gyermekek személyiségfejlődésében (vázlat + kérdőív)

Üzleti terv

Sokan választják szakdolgozati témaként egy üzleti terv elkészítését. Ők önként vágják fejszéjüket ebbe a könnyűnek "látszó" feladatba. Sokak számára viszont nincs választási lehetőség, a félévi jegyhez nem juthatnak másként, csak egy üzleti terv megírásán keresztül. Szeretnénk mindkét csoportnak segíteni egy ingyenesen letölthető üzleti tervvel:

Egy fitness stúdió üzleti terve (Step by Step)

Kérdőíved kitöltése

Ha van kész kérdőíved, bátran rakd fel a fórumunkra a linkjét, hogy minél több ember kitöltse!

Kérdőív fórum téma